Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is de naam die de gebruiker intypt om bij uw website terecht te komen. De domeinnaam is een verwijzing naar de webruimte waar uw website op staat. Wij bieden een groot aantal domeinnaam extensies aan.

Waarom een domeinnaam registreren?

Elke site op een het internet heeft een IP-adres. Een adres bestaat uit nummers, onderverdeeld in vier stukjes die worden gescheiden door punten. Bijvoorbeeld 84.243.135.12. Een IP-adres verwijst naar een computer waar een website (of meerdere) op staat. Een IP-adres is natuurlijk moeilijk te onthouden.

Om het allemaal wat gemakkelijker te maken heeft men domeinnamen bedacht. Als u een domeinnaam intypt in uw browser (bijvoorbeeld Explorer) wordt deze automatisch omgezet naar een IP-adres, zodat u alsnog de juiste website op het scherm krijgt. Elke site heeft een unieke domeinnaam en een uniek IP-nummer, dat elders niet voorkomt.

Domeinnaam registreren, waar moet ik beginnen?

Door in onderstaand formulier uw gewenste domeinnaam in te vullen wordt u doorgestuurd naar een pagina met hierin een aantal extensies. Als u al eigenaar bent van een domeinnaam heeft u de mogelijkheid om deze te verhuizen. Indien u nog niet in het bezit bent van een domeinnaam kunt u alleen kiezen voor de domeinnamen met een groene kleur.

Overzicht extenties

Extentie Periode Kosten
.nl 1 jaar € 5.99
.com 1 jaar € 8.00
.net 1 jaar € 8.00
.org 1 jaar € 8.00
.info 1 jaar € 8.00
.biz 1 jaar € 8.00
.eu 1 jaar € 10.00
.de 1 jaar € 10.00
.mobi 1 jaar € 19.00

 

Laatste nieuws

Hieronder vind u een overzicht van het laatste nieuws
 

Storingen en Onderhoud

Geen storingen of onderhoud gepland!

Onze partners